Een digitaal scherm in de winkel voor extra aandacht

shoppenWinkeliers moeten constant nadenken over verbeteringen die zij in het winkelpand kunnen maken die zullen zorgen voor meer verkopen. In de meeste gevallen komt dit aan op extra aandacht trekken van de mensen die in de winkel rondlopen. Wat hieraan kan bijdragen is het plaatsen van een digitaal scherm. Hierop kan je verschillende vormen van marketing op voorbij laten komen.

De bedoeling is uiteraard dat mensen dit onder ogen krijgen en hierdoor worden aangespoord om meer spullen in de winkel te kopen. Waarom een digitaal scherm ideaal is om deze doelstelling te bereiken en wat je precies op het narrowcasting systeem moet laten zien, zullen we in het volgende artikel prijsgeven.

Effectiviteit van digitale schermen

In de moderne wereld waarin we leven kijken we een groot deel van de dag op digitale schermen. Als je op een kantoor werkt achter een computer dan neemt deze tijd nog eens met vele uren per dag toe. Echter allemaal hebben we tegenwoordig een mobiele telefoon waarop we chatten, social media bekijken en informatie opzoeken op het internet.

De kans is ook groot dat wanneer je thuis bent je voor de televisie gaat zitten om het nieuws of entertainment te kijken. Onze hersenen zijn hierdoor getraind om automatisch een blik op een digitaal scherm te werpen als deze in ons zicht veld komt. Dit verklaart ook waarom een digitaal scherm in de winkel plaatsen extra aandacht zal krijgen.

Aandacht trekken met narrowcasting content

De volgende vraag die je als winkelier zal stellen is, wat voor soort content laat je dan op je schermen zien. Het heeft natuurlijk geen zin om een willekeurig televisiekanaal op het digitale scherm af te spelen. De extra aandacht van de winkelende mensen moet gericht worden op narrowcasting content. Dit zijn speciale boodschappen die gericht zijn op de mensen die in jouw winkel rondlopen.

Je kunt hen bijvoorbeeld laten weten dat aan de achterkant van het winkelpand de sterk afgeprijsde goederen te vinden zijn. Een ander idee is om een video af te laten spelen waarop duidelijk te zien is hoe een bepaald product gebruikt kan worden.